Online Самолетни билети - общи условия за поръчка на самолетни билети, изгодни редервации
самолетни билети - ляво 1 самолетни билети - топ
самолетни билети - ляво 2
самолетни билети - ляво 3

   ОколоСвета.com в сътрудничество с www.eSKY.bg Ви предоставя възможността да резервирате онлайн евтини самолетни билети, предлагани от над 560 редовни и нискотарифни авиокомпании.

Телефон за резервации, Call center

Нашето предложение...

Полети до Куба
Посетете Куба
Изберете дестинация:


Преди да започнете да използвате нашата резервационна система моля да се запознаете с общите условия за ползване на сайта.

Посочените по-долу дефиниции с главни букви имат следното значение, освен ако в текста не е посочено друго:

Е-СКАЙ е дружество, регистрирано съгласно законите на Република България със седалище и адрес на управление: гр. София, 1612, ул. Софийски герой 1, ет.3, ЕИК 200231863. "Е-СКАЙ" ЕООД е лицензиран тур-оператор с РКК-01-6172. "Е-СКАЙ" ЕООД е администратор на интернет резервационна система за самолетни билети интегрирана на сайта www.eSKY.bg. При заявка по телефон или а електронната поща E-СКАЙ предлага също изгодни оферти за хотелски резервации, резервации на коли под наем, организиране на мероприятия и други туристически услуги.

Резервационната система за самолетни билети, рекламирана на http://samoletni-bileti.okolosveta.com/, както и всички услуги по търсене и резервация на полети, се оперират от туристическа агенция Е-СКАЙ ООД, с адрес София, 1612, ул. Софийски герой 1, ет.3, ЕИК 200231863. ИАТА акредитация: 09-21131, ТА/ТО лиценз: РКК 01-6172. Условие за използването на системата е приемането на общите условия на Е-СКАЙ ООД

Интернет резервационната система предоставя на Потребителя възможност да търси, селектира и резервира самолетни билети за вътрешни и международни полети оперирани от редовни или нискотарифни авиокомпании. Интернет резервационната система на сайта www.eSKY.bg е свързана с глобалната резервационна система на WorldSpan by Travelport както и със система предоставяща достъп и до много нискотарифни авиокомпании в Европа и света.

Потребител е всяко физическо лице, което използва Резервационната система и/или настоящата уеб страница.

Нискотарифни авиокомпании – Тези авиокомпании се отличават от редовните с ниските цени за повечето от полетите си, но имат специфични условия относно допустимия багаж, начини на разплащане, възможности за промяна на имена, полети и др. детайли на вече издаден самолетен билет. Нискотарифните авиокомпании са също известни като NoFrill или Low Cost Carriers (LCC). Предлаганите нискотарифни авиокмпании о резервационната система на eSKY.bg са изброени по-долу:

Aer Arann, Aer Lingus, Air Iceland, Air Europa, Air Rarotonga, Air Southwest, Airasia, AirTran Airways, Atlas Blue, Aurigny, Baboo Airways, Blu Express, Blue 1, BlueAir Business Aviation, Blue Islands, BMIbaby, CanJet, Centralwings, Cimber Air, Corendon, Darwin Airline, easyJet, EuroManx, Evolavia, Excelairways, First Choice, FlyBe, flyglobespan, flythomascook.com, Freedom Air, Germanwings, Ghana International Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Great lakes аviation, Gulfstream intl Airlines, Hapag Lloyd Express, Helvetic, Highland airways, Iceland Express, Intersky, Jet2, Jet4you, Jet Blue Airways, JetairFly / TUI Airlines Belgium, Kullaflyg, Kulula, Luxair, Lydd Air, Malmo Aviation, Monarch Airlines, My Way Airlines, MyTravel, Nature Air, Nordic Regional, Norwegian, Ryanair, Scandjet, Sky Europe, Skytrans Airlines, Smart Wings, Southwest, SpiceJet, Spirit Airlines, Sterling, Stockholmsplanet, Sun Country Airlines, SunExpress, TAM, ThomasCookAirlines.com, Thomsonfly, Transavia, USA 3000 Airlines, Viking Airlines, Vildanden, Vintage Props & Jets, Virgin Blue, Volareweb, Vueling, WestJet Airlines, Welcome Air, Winair, Wizz Air, Zambian.

Важно: Нискотарифните авиокомпании не подлежат на общите условия за превоз, съдържащи се в разпоредбите на IATA.

Условията на тарифите на всеки нискотарифен авио превозвач са достъпни през сайта www.eSKY.bg както и директно на уеб сайтовете на нискотарифните авиокомпании.

 1. ОБЩИ УСЛОВИЯ
 1. Условиe за ползване на Резервационната система и уеб страницата е приемане на общите условия на "Е-СКАЙ". Общите условия са приложими от момента, в които отворите настоящата уеб страница и се прилагат по отношение на всички услуги, предлагани от “Е-СКАЙ", включително когато закупувате съответната услуга по телефона. Чрез достъпа си и използването на уеб страницата, по какъвто й да е начин Вие изразявате своето съгласие, че приемате Общите условия и между Вас и "Е-СКАЙ" възникват договорни отношения. Поради което препоръчвме внимателно да ги прочетете и в случай, че не сте съгласни с тях, моля да преустановите използването на веб сайта и услугите предлагани от резервационната система незабавно. В случай, че имате въпроси относно Общите условия моля да се свържете с нас на следния електронен адрес: support@eSKY.bg.
 2. С цел предотвратяването на евентуални недоразумения моля да имате предвид, че настоящите Общи условия уреждат отношенията по резервирането и закупуване на самолетни билети през сайта www.eSKY.bg както и резервирането на хотелски стаи, коли под наем и други туристически услуги предлагани от "Е-СКАЙ" ЕООД. Условията за превоз, включително но не само като глоба за промяна на резервацията, позволен багаж, анулиране на билет и др., се урежда отспецифичните условията на тарифата на съответния превозвач и приемането й от Потребителя е задължително условие за закупуването на самолетен билет. Поради това преди да направите резервация моля внимателно да прочетете съответната тарифа и да отбележите, че я разбирате и приемате. Ако имате проблем с разчитането на условията на тарифата предоставени директно от авиокомпанията, моля не се колебайте да потърсите подкрепата на туристическите консултанти на "Е-СКАЙ" ЕООД. В случай, че не приемате условията на съответната тарифа моля незабавно да преустановите започнатата от Вас резервация и да проверите условита на другите тарифи предложени в резултатите след търсенето ви в резервационната система.
 3. Настоящата уеб- страница може да съдържа линкове към други уеб-страници. Настоящите общи условия не се прилагат за тези уеб-страници и порaди това Ви съветваме, когато използвате тези уеб- страници да се запознаете с техните общи условия.
 4. Този уеб сайт и интернет резервационна система са за лична и нетърговска употреба. Без изричното писменно съгласие на ‘’Е-СКАЙ’’ никой не може да използва резервационната система с търговски цели. Цялото съдържание и информацията в този уеб-сайт (включително цените и наличността на пътническите услуги), както и средствата за осигуряване им са собственост на "E-СКАЙ" или на доставчиците и снабдителите и (авиокомпании, хотели, туроператори и др.).
 1. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ И "Е-СКАЙ"
 1. Резервационната система на "Е-СКАЙ" може да се използва само от лица, които са навършили 18 години и не са поставени под пълно или ограничено запрещение. Потребителят потвърждава, че е дееспособен и не е подсъдим съгласно действащото българско законодателство и не са налице пречки да поема договорни задължения.
 2. Потребителят носи пълна финансова отговорност за използването на интернет резервационната система и разходите произтичащи от резервирането и закупуването на предлаганите на уеб-страницата услуги.
 3. Потребителят се задължава, да ползва интернет резервационната система по начин съответстващ на Общите условия и действащото законодателство в Република България, и да избягва каквито и да било противозаконни действия. Ако в резултат на използването на Резервационната система или използването на услугите се причинят вреди на "Е-СКАЙ", служители, доставчици и/или партнъори на фирмата, отговорността за поправянето им е за сметка на Потребителя.
 4. Потребителят няма право да прави резервация/и под фалшиво или чуждо име и да извършва плащанията за самолетни билети или други услуги с фалшива или чужда кредитна карта без съгласие на собственика на кредитната карта, както и да предствя неистински или с невярно съдържание платежни нареждания за извършен банков превод. За установени такива действия или подозрения за извършване на действия забранени от действащото законодателсто, "Е-СКАЙ" незабавно ще сезира компетентните органи и ще предприеме съответни съдебни мерки.
 5. Потребителят носи пълна отговорност за посочените от него данни в интернет резервационната система, включително, но не само избор на начална и крайна дата на пътуването, дестинации, превозвач, цена, данни за пътниците и платеца, съгласието си с условията на тарифата.
 6. Потребителят следва да се информира относно визовите изисквания за съответната държава, за която закупува самолетен билет и да си набави всички необходими визи и документи за безпролемното си пътуване. "Е-СКАЙ" не носи отговорност в случай, че на Потребителят му е отказано пътуване поради липса на валиден паспорт, лична карта, виза или каквито й да било други документи, изисквани от законодателството на съответната държава.
 7. Потребителят трябва да провери с "Е-СКАЙ" най-късно 72 часа преди резервирания полет дали авио превозвачът не е променил първоначално обявения час на полета или друга част от маршрута.
 8. "Е-СКАЙ" съветва Потребителят да се запознае с политическата обстановка в държавата, която би желал да посети и го информира, че не носи отговорност в случай на безредеци, стачки, военни действия и др. подобни обстоятелства в съответната държава, от които биха произтекли вреди за Потребителя.
 9. Потребителят има право да направи 1 (едно) копие на потвърждението на закупената от него услуга. Потребителят няма право да изменя, разпространява, предава, излага на показ, извършва, възпроизвежда, публикува, лицензира, както и да не създава производни продукти, да не предава, продава или препродава каквито и да било информация, софтуер, продукти или услуги, придобити от този уеб-сайт. В случай на констатирани нарушения "Е-СКАЙ" ще предприеме предвидените в действащото законодателство мерки за защита на правата и интересите си.
 10. "Е-СКАЙ" предупреждава, че при ползването на интернет резервационната система рискът от незвършена резервация е изцяло за сметка на Потребителя. За завършена се счита резервация, при която са изпълнени всички стъпки посочени в раздел III на настоящите Общи условия и системата е генерирала резервационен код при плащане с кредитна карта. При плащане с банков превод резервацията е успешна след като са изпълнени всички стъпки посочени в Секция III, системата е генерирала резервационен код и Потребителят е изпратил копие от платежното нареждане, в което преведената сума, съответства на цената на самолетния билет към момента на получаването на платежното нареждане от "Е-СКАЙ" заедно с дължимите такси за издаване, багаж и др., приложими в конкретния случай. След приключване на резервацията ще получите е-майл с резервационен код и инструкции. В случай че не получите такъв е-майл моля да се свържите с нас.
 11. "Е-СКАЙ" не гарантира, че ползването на интернет резервационната системата ще протича без смущения, прекъсвания или невъзможност за връзка при проблеми с интернет "браузера", електро захранването или с интернет връзката на потребителя.
 12. "Е-СКАЙ" не гарантира, че след получаване на резултат от търсенето Ви, няма да се появят в интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" оферти, различни от намерените по-рано в системата. Това е възможно поради настъпване на промени в цените на търсените полети или услуги за периода между двете търсения с резервационната система. За валидно се счита търсенето направено последно.
 13. "Е-СКАЙ" предупреждава, че ако Потребителят не потвърди веднага избраният от него самолетен билет по начина описан в Секция III за "Е-СКАЙ" не възниква договор за посредничество при покупка на самолетни билети, нито "Е-СКАЙ" Ви гарантира, че при последващо търсене ще имате възможност да резервирате самолетен билет на същата цена.
 14. "Е-СКАЙ" полага грижата като добър търговец и администратор на сайта и интернет резервационната система да осигури публикуване на актуална и вярна информация. Ако установите, че е публикувана невярна информация, моля свържете се с нас незабавно.
 1. РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАКУПУВАНЕ НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
 1. Потребителят може да направи резервация за самолетен билет, използвайки интернет резервационната система на "Е-СКАЙ" на сайта www.eSKY.bg по следния начин:
  • Стъпка 1: Въвеждане на критериите за търсене (От и До дестинации, тип полет, дати за начало и край на пътуването, брой и тип пътници ) във Формата за търсене и натискане на бутона "Търси"
  • Стъпка 2: В рамките на 60 секунди Резервационната системата генерира резултати от търсенето като в началото на страницата с резултатите се предоставя обобщена информация за авиокомпаниите и полетите, а по-долу подредени във възходящ ред са всички полети отговарящи на заложените критерии за търсене. Във информацията за всеки предложен полет на страницата с резултати от търсенето са предоставени точните детайли за маршрута , авиокомпанията, полета, часовете на тръгване и пристигане, линк до общите условия на сайта както и линк до условията на всяка една тарифа. Относно цената на предложените полети, моля отбележете, че на страницата с резултатите от резервационната система има специален текст уведомяващ потребителиет, че представената цена е крайта цена на самолетния билет включващта всички летищни такси, но не включваща таксата за обслужване на "Е-СКАЙ", която се добавя на следващата стъпка от резервационния процес, както и, че е възможно според вида авиокомпания на следващата стъпка от резервационния процес да се добави такса за багаж, такса за обработка на плащането (при нискотарифните авиокомпании).
  • Стъпка 3: След като Потребителят селектира най-подходящия за него полет, и се запознае с условията на тарифата на превозвача, следва да натисне бутона "Избери"
  • Стъпка 4: Потребителят следва да въведе на латиница имената на пътника, както са изписани на документа за самоличност, с който ще пътува и да посочи начин на плащане – Кредитна Карта или Банков превод.
  • Стъпка 5:
   1. При избор на плащане с кредитна карта: Потребителят трябва да въведе номер на картата, код на картата (CVV), дата на валидност на картата и имената и адреса на картодържателя, валиден е-майл адрес на който ще получи потвърждението си за резервация и телефон за връзка. Потребителят натиска бутона «Купи». В случай, че кредитната карта е валидна, редовна и има наличност, достатъчна за заплащане на дължимата сума, интернет резервационната система потвърждава резервацията като генерира резервационен код и информация за очакване на издадения самолетен билет в рамките на 24 часа.
   2. При избор на плащане с Банков превод: Потребителят трябва да въведе име и адрес на платеца (който ще направи превода), е-мейл адрес на който ще получи потвърждението си за резервация и телефон за връзка. След натискане на бутона "Купи" – интернет резервационната система завършва резервацията и генерира за клиента резервационен код както и информация относно това какво следва да се направи за да се издаде билета/ите. Резервацията е успешно приключена и билета/ите биват издаени едва след заплащане на дължимата сума в посочения срок. Потребителя се задължава да изпрати потвърждение за направения банков превод. Плащането се счита за извършено след като бъде изпратено копие от вносната бележка или преводното нареждане на електронната поща или факс номерът на "Е-СКАЙ". В случай на не изпращане на потвърждение за извършеното плащане в най-кратък срок, Потребителят рискува цената на избрания полет да изтече и авиокомпанията да анулира резервацията преди билета да бъде издаден, като всички щети произтичащи от това са за сметка на Потребителят.
 2. След като Потребителят изпълни посочените стъпки успешно той получава резервационен код, а в рамките на няколко минути и електронно съобщение на електронния адрес посочен от него в интернет резервационната система. В електронното съобщение получено на пощата се дава информация какво следва да направи Потребителя, за да получи издаден билет по резервацията си.
 3. Потребителят получава едно от следните електронни съобщения:
  • "Потвърждение за резервация". – Потребителят получава това съобщение при успешно плащане с кредитна карта.
  • "Потвърждение за резервация/Очаква плащане" – Потребителят получава това съобщение при плащане с банков превод. В съобщението се посочват банковите сметки на Е- СКАЙ и се посочва, че цената на самолетния билет не е гарантирана до момента на издаването на билета/ите, което се извършва веднага след получаване на повърждение за нареден банков превод за пълната сума, по факс или е-майл.
  • "Заявка за резервация"- това съобщение се изпраща когато авиокомпанията която обслужва избрания полет изисква допълнително време за потвърждение на резервацията. В този случай "Е-СКАЙ" се свързва с Потребителя в рамките на 48 (четирдесет и осем) часа и го уведомява за статуса на резервацията му.
 4. Потребителят може да направи резервация и като се обади на посочените на настоящата уеб-страница телефони. След като се свържете с туристически консултант от "Е-СКАЙ" и направи своето запитване, първо ще получи информация за търсеният полет или друга туристическа услуга, а в последствие ще получи електронно съобщение с информация за предложението направено по телефона. След потвърждение, Потребителят ще получи електронно съобщение с подробни инструкции как да заплати направената резервация.
 5. Промени във вече издаден самолетен билет могат да се правят само, ако е предвидена тази възможност в условията на тарифата на съответния превозвач, извършващ полета и при спазване на посочените в нея правила. Моля да имате предвид, че в случай, че такива промени са възможни, те са свързани със заплащане на предвидените в условията на тарифата глоби.
 1. ЦЕНИ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
 1. Посочените цени от резервационната система на "Е-СКАЙ" са в Евро и се заплащат в Лева по курс 1.96 Лева. за 1 Евро.
 2. Плащанията се извършват чрез кредитна карта (VISA, MASTER) или дебитна VISA Electron или по банков път на една от посочените по-долу банкови сметки:
  Банка ДСК
  Сметка в Лева
  IBAN: BG47STSA93000016153333
  Сметка в Евро
  IBAN: BG20STSA93000016228121
  В основание за банковия превод Потребителя се задължава да впише резервационния код получен от интернет резервационната система.
  • "Е-СКАЙ" приема и разплащания в брой в работното време на центъра за обслужване на клиенти
   Понеделник–Петък от 09 до 19 часа и Събота и Неделя от 10 до 16 часа.
 3. В случай, че Потребителят избере метод за плащане – чрез банков превод, той ще получи електронно съобщение уведомяващо го, че плащането трябва да бъде извършено в най-кратък срок с цел да се запази резервираната цена и място за съответния полет. Повечето авиокомпании позволяват в рамките на 24 часа от завършването на резервацията, тя да се запази непроменена, но има тарифи които изискват издаването и съответно плащането на билета да се извърши в същия ден, поради което, в случай, че Потребителят няма възможност да направи банковия превод в рамките на деня в който е направена резервацията, то преди да преведе сумата в първия удобен случай, трябва да потвърди цената и статуса на резервацията си с туристически консултант от "Е-СКАЙ". В случай, че тарифата е с по-дълъг срок за издаване на билета и при условие, че Потребителят преведе цялата дължима сума по сметката на "Е-СКАЙ" както и да изпрати копие от платежното нареждане по факс или е-майл, "Е-СКАЙ" ще издаде самолетният билет в съответствие с актуализираните и потвърдени от клиента детайли на резервирания полет. В случай, че в горепосочения срок Потребителят не извърши плащането или не изпрати потвърждение за извършено плащане и в следствие на това резервацията е анулирана или цената е променена от авиокомпанията "Е-СКАЙ" не носи отговорност за това.
 4. Крайната цена на закупеният самолетен билет или друга туристическа услуга се формира по следния начин:
  • За самолетни билети
   1. Редовни авиокомпании – цена на самолетен билет + летищни такси + такса за издаване на самолетен билет. В зависимост от дестинацията таксата за обслужване е както следва: Местни полети - 10 Евро (19.60 лв)/билет ; Полети в рамките на Европа – 25 Евро (49 лв)/билет ; Междуконтинентални полети – 40 Евро (98 лв)/билет
   2. Нискотарифни авиокомапнии – цена на самолетен билет + летищни такси + такса за багаж + такса за обработка на плащането от авиокомпанията + такса за обслужване. При тези авиокомпании Потрбителят може да заяви допълнителна услуга - приоритетен бординг или допълнително багаж за което се начисляват допълнителни такси. Таксата за обслужване за билети на нискотарифни авиокомпании е фиксирана и е 15 Евро (29.40 лв.)/билет.
  • За други туристически услуги – нетна цена от доставчика на услугата + комисионна зависеща от спецификата на резервираната туристическа услуга или продукт (хотелска резервация, ваканция, почивка, кола под наем, трансфер и др.)
 5. Ако в периода между резервацията на самолетния билет и получаването на потвърждение за извършен банков превод (копие от платежното нареждане) от "Е-СКАЙ", се е повишила цената на резервирания самолетен билет, "Е-СКАЙ" незабавно уведомява Потребителят. В случай, че Потребителят е съгласен с обновената цена или други детайли които са се променили поради забавилото се плащане, то той следва да заплати разликата в цените, ако има такива по банков път и да изпрати копие от платежното нареждане на "Е-СКАЙ" по факс или е-майл. След като получи копие от платежното нареждане, "Е-СКАЙ" ще предприеме действия по издаване на резервирания самолетен билет.
 6. В случай, че с посочената от Потребителят кредитна карта бъде заплатена само сумата за цената на самолетният билет + летищните такси, но поради блокировка на картата от банката издател за таксуване през ПОС терминал с ръчно въвеждане на картовите детайли, ограничен лимит, или други причини възпрепятстващи таксуването на таксата за обслужване от предоставната от Потребителя карта независещи от "Е-СКАЙ", "Е-СКАЙ" се свързва с Потребителят и той трябва незабавно да предприеме действия по заплащане на дължимата сума използвайки алтернативен метод за разплащане: 1. предоставяне на друга кредитна карта, 2. Бнаков превод, 3. В брой. В случай, че нито един от алтернативните методи за плащане не е приемлив за Потребителя, той може да анулира издадения билет без каквито и да е било такси от страна на авиокомпанията, ако анулацията се заяви в същия ден в който билета е издаден. При отказ на Потребителя да заплати дължимата такса за издаване на билет чрез един от посочените по-горе алтернативни методи за плащане, "Е-СКАЙ" има право да анулира билета за сметка на Потребителя на основание неспазване на договорените условия от страна на Потребителя. До получаването на дължимата сума, "Е-СКАЙ" има право да задържи или анулира издадените билети, без да носи каквато и да било отговорност към Потребителя за вреди.
 1. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
 1. Потребителят се съгласява да предостави лични данни на "Е-СКАЙ" във връзка с извършване на услугите, възложени от Потребителя. Потребителят дава съгласие за тяхното съхраняване и обработване в базата данни на резервационната система на "Е-СКАЙ".
 2. Потребителят се съгласява "Е-СКАЙ" да предоставя личните му данни на доставчикът, от когото е закупена съответната услуга (авиокомпания, хотел, доставчик на коли под наем)
 3. При използване на интернет резервационната система, Потребителят трябва да въведе личните данни, необходими за успешното извършване на резервация и издаване на самолетен билет, хотелска резервация или друга туристическа услуга. Въведената информация съдържаща собствено и фамилно име, пол, детайли на кредитна карта, адрес на електронна поща и телефон за връзка. Използвайки интернет резервационната система на "Е-СКАЙ", Потребителят дава съгласие за обработване и предаване на неговите лични данни,както и данните на лицето/лицата, с което/които ще пътува с цел резервиране и закупуване на самолетни билети или съответна туристическа услуга.
 4. Предоставените лични данни са напълно защитени и служат изключително и само за употреба от "Е-СКАЙ" с цел маркетингов анализ и по-добро разбиране на потребности на Потребителите и съответно подобряване на качеството на предлаганото обслужване. Без личните данни на потребителите интернет резервационната система няма да може да се използва за извършване на резервации.
 5. "Е-СКАЙ" се явява администратор на лични данни по смисъла на ЗЗЛД и ще обработва личните данни на Потребителят за изпълнение на своите задължения във връзка с извършената от Потребителят резервация.
 6. Данните ще се обработват и съхраняват на хартиен и електронен носител. "Е-СКАЙ" като администратор на лични данни, се задължава да осигури необходимите технически и организационни мерки за защита на данните от посегателства, загуба или промени.
 7. "Е-СКАЙ" е длъжен да не разкрива личните данни на Потребителят на трети лица. Предоставяне и достъп до тези данни може да има само в случаите, когато "Е-СКАЙ" е нормативно задължен да предостави данните на съответните публични органи и организации или му е надлежно изискана от такива органи по съответния ред; когато служителят е дал изрично съгласието си за разкриване на данните на конкретното трето лице; или при други предвидени в Закона за защита на личните данни случаи.
 8. "Е-СКАЙ" не носи отговорност, ако Потребителят сам е оповестил публично личните си данни на трети лица.
 9. Потребителят има право на достъп и на поправка на личните си данни, обработвани от "Е-СКАЙ", включително да иска изтриването и актуализирането им, да забрани представянето им на трети лица и др., при условията и по реда на глава V от Закона за защита на личните данни.
 10. "Е-СКАЙ" ще информира своевременно Потребителите на резервационната система за всички нови продукти, услуги, отстъпки и ценоразписи, промоции, рекламни кампании предлагани на сайта. Тази информация ще се счита за поръчана от Потребителя търговска информация. Потребителят може по всяко време да се откаже от опцията за получаване на търговска информация с изпращане на електронно съобщение с текст отказ на адрес: otkaz@esky.bg.
 1. РЕКЛАМАЦИИ
 1. Рекламации относно резервации и закупени билети и туристически услуги могат да се подават в срок от 10 дни от датата на закупуване на самолетният билет или друга услуга. Рекламациите се подават в писмена форма в офиса на "Е-СКАЙ" EООД, гр. София, ул. Хан Аспарух 2, лично от Потребителят направили резервация и/или ползвалият услугите на "Е-СКАЙ" или от техен представител с нотариално заверено пълномощно.
 2. "Е-СКАЙ" ще се запознае с исканията на Потребителят и ще излезе със становище в рамките на 10 работни дни.
 1. ОБЕЗЩЕТЕНИЯ
 1. Потребителят се съгласява да обезщети "Е-СКАЙ", неговите служители, управители, агенти, партньори срещу всички вреди, възникнали в резултат на нарушаването на настоящите Общи условия.
 2. В случай, че "Е-СКАЙ" установи некоректно отношение у Потребителя а именно, ако Потребителят е изпратил платежно нареждане с невярно, неистинско или подправено съдържание и цялата дължима сума не е преведена по сметката на "Е-СКАЙ", Потребителят дължи на "Е-СКАЙ" неустойка в размер на три пъти дължимата сума, както и "Е-СКАЙ" ще уведоми незабавно компетентните органи за опита за измама.
 3. "Е-СКАЙ" не носи отговорност за щети, в резултат на форсмажорни обстоятелства и/или обстоятелства извън контрола на "Е-СКАЙ" като отменен полет, стачки на работниците и служителите на превозвача и/или летището, фалит или банкрут на авиокомапния или друг доставчик на туристически услуги от който "Е-СКАЙ" купува съответната услуга или продукт.
 4. "Е-СКАЙ" е само посредник между Потребителя и авиокомпанията, хотела или търговеца, с който урежда предоставянето на поръчаната от Потребителя услуга. Отговорността на "Е-СКАЙ" може да се ангажира само за вреди възникнали от действията на "Е-СКАЙ" в периода от момента на приключване на резервацията до доставянето на билета и не може да надвишава стойността на платената от Потребителят услуга. "Е-СКАЙ" не поема никаква отговорност за преки или косвени вреди, възникнали преди, по време и след пътуването или ползването на съответната услуга включително, но не само телесни повреди, смърт, загуба на багаж, закъснение, несъстоятелност на изпълнителя на услугата и др.
 1. ПРАВО НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
 1. Правата на интелектуалната собственост върху интернет резервационната система, софтуерни продукти, документи и други материали съдържащи се на тази уеб страница са на "Е-СКАЙ". Потребителят няма право самостоятелно или чрез трето лице да изменя, променя, подобрява, копира, възпроизвежда, адаптира, скрива, разкомплектова, превежда, преотдава, лицензира интернет резервационната система или каквато и да е част от съдържанието на уеб сайтът www.eSKY.bg.
 2. Потребителят не придобива права на интелектуална собственост и задълженията му остават и след като преустанови ползването на настоящата уеб страница и/или интернет резервационната система на "Е-СКАЙ".
 1. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
 1. Всички неуредени от настоящите Общи условия отношения ще се регулират от материалното право на Република България. Компетентен да разглежда възникналите спорове е арбитражния съд към Българската Търговско - Промишлена Палата, гр. София. Спорът следва да бъде разгледан от трима арбитри, избрани в съответствие с правилника на Арбитражния съд.
 2. В случай, че някоя от разпоредба от настоящите Общи условия бъде обявена от съдебен или друг компетентен орган за недействителна, останалите разпоредби запазват действието си.
 3. "Е-СКАЙ" си запазва правото по всяко време и по собствена преценка да променя Обшите условия, без да възниква задължение да Ви уведомява за настъпилите изменения. Ако продължите да използвате уеб страницата www.eSKY.bg, "Е-СКАЙ" счита, че сте се запознали с измененията и сте ги приели.© 2010 - 2022 Online самолетни билети, Всички права запазени!
e-mail: tickets@okolosveta.com